Digitale toegankelijkheid: weet jij er al genoeg van?

Illustratie toegankelijkheid (foto: Renata Verloop).jpg

Voor Overheid in contact schreef ik een artikel over digitale toegankelijkheid:

Vanaf 23 september 2018 wordt digitale toegankelijkheid wettelijk verankerd door het Besluit Digitale Toegankelijkheid. En gek genoeg hoor ik daar (bijna) niemand over. Is er een wake-up call nodig? Of voldoen jullie allemaal al keurig aan de Europese standaard EN 301 549 voor websites, mobiele applicaties en het Intranet? Geen idee wat ik bedoel? Of denk je dat het niet over jouw werk gaat? Dan moet je zeker dit artikel lezen. Ik praat je bij over de misverstanden die nog altijd bestaan en geef je concrete tips. En aan het einde van dit artikel vind je voor een overzicht van wat vooraf ging aan het Besluit.

Renata Verloop