Interview met Steven Gort (ICTU) over radicale innovatie van dienstverlening

Ik had een inspirerend gesprek met 'datafluisteraar' Steven Gort over de relatie tussen dienstverlening en democratie. Hij gelooft er heilig in dat je door het radicaal innoveren van dienstverlening het vertrouwen in de overheid kunt herstellen. En daardoor zelfs, of juist, de broodnodige democratische vernieuwing kunt realiseren. Het gesprek werkte ik uit tot een interview voor Open Overheid, waarin Steven uitlegt hoe hij dit gedachtegoed tot realiteit wil maken door het uitvoeren van kleinschalige experimenten met publieke en private partners. Onder het motto: klein doen, groots effect! Lees het interview op Open Overheid.

Partner van De Toekomst Begint Nu #dtbn

Ik ben partner geworden van De Toekomst Begint Nu, een initiatief van Arthur Dallau en Patrick Nelen. Met een divers netwerk van partners willen zij een flinke impuls geven aan de digitale transformatie van de overheid door:

"Het verbinden van teams, managers en bestuurders, zodat ze verantwoordelijkheid nemen voor gedeelde belangen: een nieuwe, inclusieve democratie, directe dienstverlening en betrokken en tevreden inwoners."