Advies overheidscommunicatie.png

Advies over (online) communicatie

Heb je een specifieke vraag? Dan vind ik daar graag samen met jou een antwoord op. Ik ben ook beschikbaar als interim (project)manager.

Bel me voor een vrijblijvende kennismaking via 06-46310703 of stuur een e-mail naar renata@renataverloop.nl.

Voorbeelden van recente adviesvragen zijn:

 • Hoe kunnen we beter online in gesprek zijn met de stad?
  Op verzoek van de gemeente Tilburg heb ik deze vraag onderzocht aan de hand van cases uit de praktijk. We hebben ook een experiment gedaan met een online flitspeiling. Dit leverde waardevolle inzichten op met direct toepasbare lessen en tips uit de praktijk.

 • Hoe kunnen we ouders online betrekken bij het ontwikkelen van betrouwbare informatie over opvoeden?
  Voor de Stichting Opvoeden.nl bedacht ik het Landelijk Ouderpanel. Samen met Ouders & Onderwijs wordt sinds 2017 het panel ingezet om vragen en informatiebehoefte van ouders te peilen. Het panel heeft inmiddels meer dan 4.000 leden en groeit gestaag door.

 • Wat is er nodig om een nieuwe community een vliegende start te geven?
  Dit was de vraag voor de nieuwe - organisatiebrede - Community for Learning & Innovation van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Samen met de programmamanager ontwikkelde ik een aanpak, die door een communitymanager wordt uitgevoerd.

 • Hoe organiseren we ‘online’ het beste?
  Dit is een veelvoorkomende vraag. Soms is het online team onderdeel van het team Communicatie, soms zit het dichter tegen dienstverlening aan. Of zijn de verantwoordelijkheden verdeeld. Ik help organisaties bepalen welke rol online speelt in hun organisatie en hoe je de taken en verantwoordelijkheden het beste kunt organiseren.

Renata heeft de effectiviteit van onze online communicatiekanalen onderzocht en aanbevelingen gedaan. Haar scherpe analyse en deskundige adviezen verrijken onze mogelijkheden om nog beter oog te hebben voor issues, concerns en claims van Tilburgers. Wij gaan er mee aan de slag! Renata werkt to the point, haar adviezen zijn concreet en de samenwerking plezierig. Dank je wel.
— Bernadette Elbers, hoofd Communicatie gemeente Tilburg
De deskundigheid en ervaring van Renata werd op alle niveaus, zowel ambtelijk als bestuurlijk, in onze organisatie onderkend en gewaardeerd. Ze sluit gemakkelijk aan in verschillende overlegsituaties, luistert kritisch en weet mensen te boeien met haar inbreng. Haar manier van werken heeft de bewustwording in de gehele organisatie over online media vergroot en de samenwerking tussen de verschillende teams verbeterd.
— Jan van Vlerken, gemeentesecretaris